Claes Billberg

QPR Gatekeeper

En utbildning i sucidprevention som bl.a. har fördlen av den finns som en online utbildning vilket gör lärandet mycket effektivt och billigt. Det tar drygt en timma att lära sig det mesta man behöver kunna för att förstå suicidsignaler och veta när det det är fara för självmord. Veta och känna trygghet i hur man ställer frågor för att få reda på om det finns planer/tankar hos någon att ta sitt liv och veta vad man gör för att skapa hopp och förhindra att det behöver gå så långt som till ett självmord (suicid). Utbildningen finn på engelska men just nu jobbar jag med att försöka få fram finansiering till en svensk och kanske också en skandinavisk version. För den som är intresserad finns utbildningen att köpa i USA och kostar bara 29 USD. Du kan läsa mer om QPR Gatekeeper på hemsidan www.qprintitute.com

Jag har under ca åtta år varit ute och föreläst/utbildat i suicidprevention i skolor, kyrkor och inom sjukvården. Finns intresse är du/ni välkomna att kontakta mig. ( Kontaktuppgifter finns på annan plats på hemsidan)

Juni 2014: Just nu har jag klart med et brev som skall skickas ut med förfrågan om sponsoring/stöd för att göra det möjligt att ta fram en svensk verison av detta program. Målet och förhoppningen är att kunna ha en färdig svensk version kring årskiftet 2014/15.

STÄLL EN FRÅGA RÄDDA ETT LIV!

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.

Drivs med Webnode